Skip to main content

Potrebna veća uloga Pravosudne akademije u edukaciji

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministarstvo pravde Republike Srbije

Ministarka pravde Maja Popović sastala se danas sa direktorom Pravosudne akademije Nenadom Vujićem.

Na sastanku su razmatrane aktivnosti vezane za unapređenje normativnog uređenja položaja Pravosudne akademije u skladu sa aktivnostima iz Akcionog plana za Pregovaračko poglavlje 23: Pravosuđe i osnovna prava i prelaznim merilima, kao i realizacija drugih zajedničkih aktivnosti Ministarstva pravde i Pravosudne akademije.

Ukazano je na potrebu jačanja infrastrukturnih i tehničkih kapaciteta Pravosudne akademije, što će biti učinjeno rekonstrukcijom nove zgrade Pravosudne akademije i nabavkom adekvatne opreme potrebne za njen rad.

Ministarka Popović i direktor Vujić su se saglasili da Pravosudna akademija treba da ima znatno veću ulogu u edukaciji nosilaca sudijskih i javnotužilačkih funkcija, kao i svih ostalih nosilaca javnih ovlašćenja koji obavljaju pravosudne profesije.

Na sastanku je zaključeno da će dalja saradnja Ministarstva pravde i Pravosudne akademije biti unapređena i kroz zajedničku organizaciju brojnih stručnih obuka za primenu zakona koje Ministarstvo pravde priprema.

Galerija fotografija sa sastanka Ministarke pravde i direktora Pravosudne akademije posvećenom većoj ulozi Pravosudne akademije u edukaciji

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL