Skip to main content

Директна примена УН стандарда људских права у домаћим поступцима

Датум
Локација
Шабац
Аутор
Правосудна академија

 
Директна примена УН стандарда људских права у домаћим поступцима - Извор: Правосудна академија
Учесници семинара били су чланови Националне мреже за примену европских стандарда судске заштите људских права у Републици Србији која је основана 24. јануара 2018. године у саставу од тридесет судија и тужилаца, а у циљу примене европских стандарда судске заштите људских права у Републици Србији.
Током првог семинара одржаног у октобру ове године, о значају и месту УН стандарда у правном систему Србије говорио је Милан Марковић шеф тима за људска права УН-а у Србији.
Концепте у области права особа са инвалидитетом представиле су Невена Петрушић професорка Правног факултета Универзитета у Нишу и експерткиња Косана Бекер, док су концепте у области забране дискриминације представили Ивана Крстић професорка Правног факултета Универзитета у Београду, Милан Антонијевић директор Комитета правника за људска права и Александра Петровић сарадница тима за људска права УН-а у Србији.
На семинару одржаном 26. и 27. новембра,  концепте у оквиру модула за права детета, представиле су Јелена Арсић доценткиња Правног факултета Универзитета Унион и Инес Церовић директорка Центра за права детета, док су концепте у оквиру модула за азил представиле Соња Тошковић директорка Београдског центра за људска права и Ивана Крстић професорка Правног факултета Универзитета у Београду.
Поред представљања концепата, учесници су имали прилику и да се упознају са новом онлајн базом Правосудне академије о стандардима људских права.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL