Skip to main content

Direktna primena UN standarda ljudskih prava u domaćim postupcima

Датум
Локација
Šabac
Аутор
Pravosudna akademija

 
Direktna primena UN standarda ljudskih prava u domaćim postupcima - Izvor: Pravosudna akademija
Učesnici seminara bili su članovi Nacionalne mreže za primenu evropskih standarda sudske zaštite ljudskih prava u Republici Srbiji koja je osnovana 24. januara 2018. godine u sastavu od trideset sudija i tužilaca, a u cilju primene evropskih standarda sudske zaštite ljudskih prava u Republici Srbiji.
Tokom prvog seminara održanog u oktobru ove godine, o značaju i mestu UN standarda u pravnom sistemu Srbije govorio je Milan Marković šef tima za ljudska prava UN-a u Srbiji.
Koncepte u oblasti prava osoba sa invaliditetom predstavile su Nevena Petrušić profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu i ekspertkinja Kosana Beker, dok su koncepte u oblasti zabrane diskriminacije predstavili Ivana Krstić profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Milan Antonijević direktor Komiteta pravnika za ljudska prava i Aleksandra Petrović saradnica tima za ljudska prava UN-a u Srbiji.
Na seminaru održanom 26. i 27. novembra,  koncepte u okviru modula za prava deteta, predstavile su Jelena Arsić docentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta Union i Ines Cerović direktorka Centra za prava deteta, dok su koncepte u okviru modula za azil predstavile Sonja Tošković direktorka Beogradskog centra za ljudska prava i Ivana Krstić profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Pored predstavljanja koncepata, učesnici su imali priliku i da se upoznaju sa novom onlajn bazom Pravosudne akademije o standardima ljudskih prava.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL