Skip to main content

''25. jun, 2021. – Predstavljanje Priručnika za popunjavanje izveštaja za uslovni otpust – beogradska apelacija

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

U cilju promocije novih alternativnih sankcija i mera u krivičnom zakonodavstvu i širenja primene uslovnog puštanja na slobodu kroz predstavljanje Priručnika za popunjavanje izveštaja za uslovni otpust, osnovna ideja ovog ciklusa obuke je da se osnaže kapaciteti sudija da pravilno procene zahteve za uslovno puštanje na slobodu kao i javnih tužilaca da efikasno sprovode krivično zakonodavstvo dajući im praktične veštine putem upoznavanje sa novim procedurama potrebnim za njihov efikasniji rad.

''25. jun, 2021. – Predstavljanje Priručnika za popunjavanje izveštaja za uslovni otpust – beogradska apelacija - Izvor: Pravosudna akademija

 U ovom drugom ciklusu obukom su obuhvaćeni predsednici i članovi kv veća prvostepenih sudova kao i javni tužioci i njihovi zamenici iz osnovnih i viših javnih tužilaštva koji se bave ovom tematikom i prisustvuju ročištu za odlučivanje o molbi za puštanje na uslovni otpust.

Zbog novonastale situacije sa pandemijom korona virusa, obuka je organizovana kroz elektronski seminar koji je obuhvatio sledeće teme:

- krivičnopravni aspekti zahteva za uslovno puštanje i odgovarajući pravni okvir
- upitnik za procenu rizika osuđenog
- vođenje osuđenog i njegov disciplinski zapisnik
- rad i zapošljavanje osuđenog
- konačna ocena i utisci u vezi sa zahtevom za uslovni otpust

E-seminar realizovan je putem elektronske platforme za učenje na daljinu 24. juna ove godine od 13:00 do 15:00.

Predavači su:
- Miroslav Alimpić predsednik Višeg suda u Novom Sadu
- Tatjana Lagumdžija zamenik VJT Novi Sad, član Državnog veća tužilaca
- Nikola Vujičić istraživač-saradnik u Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja

Priručnik za popunjavanje izveštaja za uslovni otpust možete pogledati ovde

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL