Skip to main content

28. jun 2019. Vrhovni kasacioni sud - okrugli sto na temu :“Položaj stečajnih upravnika i sporna pitanja u praksi“

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

28. jun 2019. - okrugli sto na temu :“Položaj stečajnih upravnika i sporna pitanja u praksi“ - Izvor: Pravosudna akademija

Učesnici okruglog stola su bile, sudije stečajnog veća Privrednog apelacionog suda, stečajne sudije Privrednog suda u Beogradu, predstavnici Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Ministarstva pravde RS , Ministarstva privrede RS i Pravosudne akademije.

 

Učesnicima je ukazano  na sva  sporna pitanja Zakona o stečaju, kao što su, odnos stečajnog upravnika i stečajnog sudiju ,iznos predujma  kao i probleme sa kojima se susreću stečajne sudije  nakon čega se razvila diskusija.

 

Uvodničari su bili:

  • Jasminka Obućina, predsednica Privrednog apelacionog suda, 
  • Tatjana Đurica , sudija Privrednog apelacionog suda RS
  • Jovan Jovanović, predsednik Privrednog suda Beograd i
  • Dragan Ugrčić, pomoćnik ministra privrede za privatizaciju, stečaj i industrijski razvoj

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL