Skip to main content

Direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić potpisao Memorandum o razumevanju sa GIZ-om

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministarstvo pravde

 

Direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić potpisao Memorandum o razumevanju sa GIZ-om - Izvor: 24 Vesti

Potpisivanjem navedenih sporazuma i memoranduma stvorili su se formalni uslovi za početak Projekta „Podrška Ministarstvu pravde u reformi Upravnog suda Srbije“.

Osnovni cilj Projekta je jačanje kapaciteta Upravnog suda Republike Srbije. Pored osnovnog cilja kroz Projekat će se raditi na poboljšanju dostupnosti informacija o odlukama i radu Upravnog suda, sve sa ciljem da se građanima Republike Srbije obezbedi delotvorna i efikasna zaštita u upravnom sporu.

Projekat će omogućiti izradu funkcionalne analize stanja i potreba Upravnog suda, što je osnov za nastavak daljeg rada na reformi.

Izuzetan značaj Upravnog suda Republike Srbije je zajednički prepoznat od strane Ministarstva pravde i partnera iz Vlade Republike Nemačke, što je i dovelo do toga da se značajna sredstva opredele za realizaciju Projekta. Takođe Projektom je predviđena i podrška Pravosudnoj akademiji u cilju poboljšanja obuka u oblasti upravnog postupka i upravnog spora.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL