Skip to main content

Energetsko pravo

Датум
Локација
Skoplje
Аутор
Pravosudna akademija
 

Energetsko pravo - Izvor: Pravosudna akademija

Prvog dana je organizovan sastanak predstavnika Akademije sa teritorije Jugoistočne Evrope, kako bi razmenili ideje u pogledu obuke na temu energetskog prava. Zaključeno je, da treba da se održi regionalna konferenija sa sudijama Upravnog suda (najviše dvoje sudija) iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, koje postupaju u energetskim sporovima kako bi razmenili svoja iskustva u pogledu ove materije kao i da se upoznaju sa osnovnim institutima, načelima energetskog prava ulogom Energetske zajednice i ugovorom o osnivanju Energetske zajednice. Takođe je jednoglasno prihvaćeno od predstavnika Akademije, da tema „Energetsko pravo“ bude deo programa početne i programa stalne obuke.

Drugi dan je realizovana obuka na ovu temu, za sudije Upravnog suda, sudije Ustavnog suda Severne Makedonije, kao i za predstavnike Akademije.

Oba događaja su se odvijala u skladu sa članom 2. Postupka za rešavanje sporova energetske zajednice, koji predviđa mehanizam saradnje između nacionalnih sudija i Sekretarijata po kojem nacionalne sudije mogu zatražiti od Sekretarijata pomoć u pitanjima tumačenja ili primene zakona Energetske zajednice.

Ugovor o osnivanju osnivanju Energetske zajednice možete pogledati ovde

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL