Skip to main content

Evropska mreža za edukaciju sudija (EJTN) - vebinari

Датум
Аутор
Pravosudna akademija
Evropska mreža za edukaciju sudija (EJTN) - vebinari - Izvor: EJTN

Predviđeno je da se vebinari održe sledećim redosledom:

  1.  Građansko pravo - 19. novembar 2020. godine od 13 do 14h. Tema: "Nelikvidnost u vreme KOVID-a: Kako odgovoriti na rastuću krizu". Predavač: Advokat g. Maheš Utamčandani (Mahesh Uttamchandani) menadžer za globalnu praksu za finansijsku infrastrukturu i inkluziju u Grupi Svetske banke u Vašingtonu.
  2. Krivično pravo - 03. decembar 2020. godine od 13 do 14h. Tema: "Primena veštačke inteligencije u sprečavanju, istrazi i kažnjavanju zločina".  Predavač: Dr Marijana Todorova vanredni profesor Bugarske akademije nauka.
  3. Ljudska prava i osnovne slobode - 17. decembar 2020. godine od 13 do 14h. Tema: "Ograničenja osnovnih prava za starije osobe u vreme pandemije". Predavač: Klaudija Mong advokat, docent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Lisabonu, istraživač u Lisabonskom centru za istraživanje javnog prava (CIDP) i autor nekoliko publikacija fokusiranih na zdravstveno pravo.

Svaki vebinar će se sastojati od kratkog uvoda i 30-minutne prezentacije, nakon čega će uslediti pitanja i odgovori.

Detaljnije o seminarima i načinu prijave, pogledajte na strani našeg sajta posvećenoj EJTN.Detaljnije o seminarima i načinu prijave, pogledajte na strani našeg sajta posvećenoj EJTN.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL