Skip to main content

Godišnja konferencija HELP programa Saveta Evrope 2023

Датум
Локација
Strazbur
Аутор
Pravosudna akademija

U periodu od 6. do 8. jula 2023. godine direktor Pravosudne akademije gospodin Nenad Vujić i sudija Sonja Vidanović učestvovali su na godišnjoj konferenciji mreže HELP koja je organizovana od strane Saveta Evrope u Strazburu.

 

Ovogodišnja konferencija mreže HELP, organizovana je pod pokroviteljstvom letonskog predsedavanja Komitetom ministara Saveta Evrope, i predstavlja glavni skup članova i partnera HELP mreže. Na konferencije su predstavljani najnoviji HELP kursevi i ključni HELP projekti. Tokom konferencije diskutovano je o tome kako poboljšati uticaj obuke o ljudskim pravima i poboljšati efikasnu saradnju među svim članovima i partnerima HELP mreže.

 

Na konferenciji su učestovali predstavnici partnerskih institucija HELP mreže. Konferencija je brojala više od 125 učesnika iz 49 zemalja. Glavna tema konferencije je bio razgovor o trendovima i izazovima u evropskoj obuci pravnih stručnjaka i dostignućima HELP programa. Tokom konferencije između učesnika su razmenjene dobre prakse i nova dostignuća u obrazovanju sa ciljem bolje zaštite ljudskih prava.

Godišnja konferencija HELP programa Saveta Evrope 2023 - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL