Skip to main content

Interaktivna radionica na temu novih pristupa u izuzimanju mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta - dokazna radnja uviđaja

Датум
Локација
Kragujevac
Аутор
Pravosudna akademija

 

Interaktivna radionica na temu novih pristupa u izuzimanju mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta - Dokazna radnja uviđaja - Izvor: Pravosudna akademija

Program edukacije osmišljen je da pokrije obrazovne potrebe javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca u oblasti primene Zakonika o krivičnom postupku i prelasku sa pretežno inkvizitorskog na postupak sa izraženim adversarnim karakteristikama. 

Na ovoj obuci učestvovali su javni tužioci i zamenici javnih tužilaca kao i policijski službenici (forenzički tehničari) sa teritorije kragujevačke apelacije.

Teme koje su se obrađivale na ovoj radionici su:

-Mikrotragovi na licu mesta;
-Uloga i značaj prisustva tužioca u toku forenzičke obrade lica mesta;
-Prezentovanje studije slučaja i metodologije rada na radionici.

Učesnici su vršili forenzičku obradu mesta događaja (rad na slučaju ). Nakon obrade lica mesta (prikupljanje uzoraka) rađena je evaluacija rada na slučaju svake grupe. Seminar je zatvoren donošenjem zajedničkih zaključaka i diskusijom.

Predavači na ovoj obuci bili su:
-Dr Nataša Radosavljević Stevanović, načelnica odeljenja za fizičko-hemijska i toksikološka veštačenja, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, MUP RS;

-Leposava Vujanović Porubović, zamenica Višeg javnog tužioca u Beogradu;

-Nenad Aranitović, šef odseka za operativnu forenziku, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, MUP RS.

 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL