Skip to main content

Interaktivna radionica na temu novih pristupa u izuzimanju mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta

Датум
Локација
Ečka
Аутор
Pravosudna akademija

U saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, dana 19. maja 2023. godine u hotelu Kaštel u Ečkoj, održana je interaktivna radionica na temu novih pristupa u izuzimanju mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta. Radionica je organizovana za javne tužioce sa područja novosadske apelacije i forenzičke tehničare područnih policijskih uprava.

 

Kroz procesuiranje i dokazivanje pojedinih krivičnih dela, program je posebno usmeren na ovlašćenja javnog tužioca u odnosu na policiju prema Zakoniku o krivičnom postupku, praktične primere ostvarivanja ovlašćenja javnog tužioca u odnosu na policiju po važećim normativnim rešenjima, sa posebnim osvrtom na dokaznu radnju uviđaja i unapređenje znanja javnih tužilaca iz oblasti kriminalistike.

Predavači na ovoj obuci bili su:

- Dr Nataša Radosavljević-Stevanović, načelnica odeljenja za fizičko-hemijska i toksikološka veštačenja, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, MUP RS;

- Leposava Vujanović Porubović, zamenica Višeg javnog tužioca u Beogradu;

- Sanja Šćekić, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, MUP Republike Srbije.

Interaktivna radionica na temu novih pristupa u izuzimanju mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL