Skip to main content

Javni poziv nosiocima sudijskih i javnotužilačkih funkcija za učešće u programu obuke predavača u oblasti sprečavanja neprimerenih uticaja na pravosuđe

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Savet Evrope sprovodi projekat „Jačanje nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa“, koji se realizuje u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku – faza 2“. Jedan od ciljeva projekta jeste da Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca pruže snažniju zaštitu od neprimerenog uticaja na pravosuđe, u sklopu kog je predviđeno da mentori i predavači Pravosudne akademije poseduju veštine za sprovođenje programa obuke o sprečavanju neprimerenog uticaja na sudstvo i javno tužilaštvo.

Cilj ovog poziva je da se kroz javan i transparentan proces izvrši izbor do 12 nosilaca pravosudnih funkcija koji će činiti grupu koja će pohađati Obuku predavača organizovanu u formatu - dve trodnevne trening sesije koje će biti održane u periodu jun-septembar 2021. godine. Odabrani predavači će učestvovati i u sprovođenju jednodnevnih obuka za nosioce pravosudnih funkcija u ulozi predavača, zajedno sa ekspertima Saveta Evrope. Jednodnevne obuke će biti održane u periodu od oktobra 2021. do februara 2022. godine.

Javni poziv namenjen je nosiocima sudijskih i javnotužilačkih funkcija koji pokazuju naročito interesovanje u oblasti nezavisnosti pravosuđa, sudijske i javnotužilačke etike, integriteta nosilaca pravosudnih funkcija i sprečavanja neprimerenih uticaja na pravosuđe.

Javni poziv traje do utorka 30. marta 2021. godine, a više detalja kao i informacije o načinu prijavljivanja dostupno je na ovom linku.

Priloženi dokumenti:

1. Javni poziv

2. Aneks obrazac

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL