Skip to main content

Kuburović: Verujem da ćemo tokom proleća biti u prilici da menjamo Ustav

Датум
Локација
Beograd
Аутор
RTS

Kuburović: Debata o Ustavu na proleće - Zvanični Jutjub kanal RTS

"Verujem da će Skupština Srbije ispuniti sve svoje procedure, pokazati inkluzivnost i da ćemo tokom proleća biti u prilici da menjamo Ustav, koji treba da bude osnova za donošenje seta zakona, a u cilju jačanja i nezavisnosti i odgovornosti sudstva", rekla je Kuburović za RTS.

Kuburović: Verujem da ćemo tokom proleća biti u prilici da menjamo Ustav
Kuburović: Verujem da ćemo tokom proleća biti u prilici da menjamo Ustav - FOTO: Ministarstvo pravde Republike Srbije

Ona je kazala da je Vlada Srbije uputila predlog Skupštini Srbije koji članovi treba da se promene sa obrazloženjem zašto ih treba menjati i da sada Odbor za Ustavna pitanja Skupštine Srbije treba da obavesti sve poslanike u parlamentu i iznese inicijativu za promenu Ustava na glasanje.

"Potrebno je da dve trećine poslanika prihvati da se udje u proceduru izmene Ustava i tek nakon toga ako Skupština to prihvati Vlada će dostaviti amandmane koje smo pripremili i koji će da budu polazna osnova za dalji rad", kazala je Kuburović.

Ona je dodala da odbor posle toga treba da organizuje dalje javnu debatu ne samo skupštinsku već da i svi zainteresovani mogu da iznesu stav i mišljenje.

Kuburović je kazala da je Ministarstvo pravde inicijativu za promenu Ustava uputilo parlamentu posle 18 meseci javne rasprave i da je tekst koji je ministarstvo pripremilo usaglašeno sa svim preporukama Venecijanske komisije.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL