Skip to main content

Obuka ,,Primena Zakona o lokalnim izborima''

Датум
Локација
Beograd, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija je u subotu 4. novembra 2023. godine u Amfiteatru VII Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, realizovala obuku pod nazivom ,,Primena Zakona o lokalnim izborima''.

Predavači na ovoj obuci bili su:
- Milan Čuljković, viši savetnik u službi Narodne skupštine Republike Srbije, koji je izlagao na temu: ,,Organi za sprovođenje izbora i izborni postupak“;
- Sudija Radojka Marinković, predsednica Upravnog suda Republike Srbije, koja je izlagala na temu: „Sudska praksa Upravnog suda u izbornim sporovima u sprovođenju lokalnih izbora", a sa teorijskog stanovišta, i
- Sudija Vera Marinković, predsednica Odeljenja sudske prakse „Sudska praksa Upravnog suda u izbornim sporovima u sprovođenju lokalnih izbora" sa stanovišta sudske prakse ovog suda, navodeći konkretna rešenja akata uz obrazloženja istih.

Prisustvovale su sudije svih Viših sudova koje su na kraju seminara dobile po primerak Priručnika za izradu sudskih odluka u Upravnom sudu, izrada sudskih odluka u upravnom sporu, izbornom sporu i suđenje u razumnom roku, izrađen u saradnji Upravnog suda, Pravosudne akademije i Misije OEBS-a u Republici Srbiji.

Obuka ,,Primena Zakona o lokalnim izborima''

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL