Skip to main content

Onlajn trening na temu: Rodna ravnopravnost

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Na onlajn platformi Pravosudne akademije je postavljen novi kurs pod nazivom "Rodna ravnopravnost", namenjen nosiocima pravosudnih funkcija.

Kurs je kreiran od strane AIRE Centra uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, koji zajedno sa Pravosudnom akademijom učestalo radi na aktivnostima u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti. 

Onlajn trening o rodnoj ravnopravnosti obuhvata teorijske i praktične koncepte u vezi s rodnom ravnopravnošću, rodno zasnovanom diskriminacijom, uključujući njene uzroke i posledice, seksualnim uznemiravanjem i mobingom, nasiljem prema ženama, kao i osnovne statističke informacije o životu žena i muškaraca na Zapadnom Balkanu.

Kurs je sačinjen od 3 modula. Nakon uspešno završenog kursa, dobija se sertifikat.


Onlajn treningu možete pristupiti platformi Pravosudne akademije za učenje na daljinu - LMS

Pod okriljem rodne ravnopravnosti od velikog značaja je i nova publikacija AIRE Centra, pod nazivom: Sudski odgovor na femicid na Zapadnom Balkanu: Pravni okvir i sudska praksa.

Regionalni izveštaj o sudskom odgovoru na femicid na Zapadnom Balkanu predstavlja skraćenu i prilagođenu verziju nacionalnih istraživanja o femicidu koja su sve države Zapadnog Balkana sprovele tokom poslednje tri godine.  

Publikaciju možete pogledati i preuzeti OVDE

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL