Skip to main content

Potpisan protokol o razmeni podataka u postupku postavljanja branioca po službenoj dužnosti

Датум
Локација
Zlatibor
Аутор
Ministarstvo pravde
Potpisan protokol o razmeni podataka u postupku postavljanja branioca po službenoj dužnosti - Izvor: Ministarstvo pravde
Tim Protokolom bliže se uređuje postavljanje advokata po službenoj dužnosti, koje će se ubuduće isključivo vršiti posredstvom nadležne službe, a podrazumeva i osnivanje jedinstvenog kol – centra.
Ministarka Kuburović tom prilikom je istakla da Ministarstvo pravde aktivno sarađuje sa advokaturom kroz otvoreni dijalog i zajednički rad na pitanjima od interesa, kako za advokatsku struku, tako i za celo pravosuđe. Takođe, ona je rekla da potpisani Protokol predstavlja još jedan od rezultata dobre saradnje Ministarstva pravde i advokatskih komora.

Prilikom svečanog otvaranja Prvog advokatskog savetovanja na Zlatiboru, govorio je i Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademije - Izvor: Pravosudna akademija

Potpisanim Protokolom, predviđeno je da sudovi i tužilaštva obaveštenja o advokatima koji po redosledu sa spiska advokata treba da budu postavljeni kao branioci po službenoj dužnosti podnose pozivanjem nadležne službe, odnosno jedinstvenog pozivnog centra.
Protokol je potpisan prilikom svečanog otvaranja Prvog advokatskog savetovanja, koje je organizovala Advokatska komora Beograda, tokom kojeg će advokati razmatrati svoj ustavni položaj, Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, inicijativu za tonsko snimanje svih suđenja i druga pitanja.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL