Skip to main content

Projekat "Hermes“

Датум
Локација
Beograd - Hotel Metropol
Аутор
Pravosudna akademija

U organizaciji Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC), dana 23. marta 2023. godine u beogradskom hotelu „Metropol“, predstavljen je projekat „Hermes“ - Globalni program za vatreno oružje čiji je cilj da podrži zemlje Zapadnog Balkana u jačanju njihovog odgovora na ilegalnu trgovinu vatrenim oružjem i ostvarenju ciljeva utvrđenih Mapom puta za održivo rešenje na ilegalno posedovanje, zloupotrebu i trgovinu malim i lakim oružjem i pripadajućom municijom.

 

Sveukupni cilj projekta je unapređenje kapaciteta za sprečavanje i suzbijanje ilegalne trgovine vatrenim oružjem, njegovim delovima i municijom kroz paketne pošiljke. Specifični cilj je unapređenje regulatornog okvira – Standardne operativne procedure i Memoranduma o razumevanju za suzbijanje ilegalne trgovine vatrenim oružjem, njegovim delovima i municijom kroz paketne pošiljke i jačanje kapaciteta Uprave carina Republike Srbije u otkrivanju ilegalne trgovine vatrenim oružjem, njegovim delovima, municijom i eksplozivima.

Projekat "Hermes“

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL