Skip to main content

Sprečavanje i suzbijanje trgovine ljudima u cilju radne eksploatacije i prinudnog rada

Датум
Локација
Vrdnik
Аутор
Pravosudna akademija

UNODC u saradnji sa Pravosudnom akademijom u hotelu „Fruške terme“ u Vrdniku organizovao je trodnevnu radionicu posvećenu multisektorskom pristupu sprečavanju i suzbijanju trgovine ljudima u cilju radne eksploatacije i prinudnog rada. Radionica je održana u periodu od 4. do 9. jula u Vrdniku.

Cilj radionice bio je jačanje kapaciteta predstavnika policije, tužilaštva i sudova u suprotstavljanju trgovini ljudima u cilju radne eksploatacije i prinudnog rada, uz oslanjanje na rezultate aktivnosti koje na tom planu preduzimaju predstavnici drugih državnih organa, pre svega Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (Inspektorata za rad, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima) relevantne međunarodne organizacije i specijalizovane organizacije civilnog društva 

Predavači na radionici su bili:

  • Tamara Mirović, javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva
  • Prof. dr Milan Žarković, Kriminalističko-policijski univerzitet
  • Maja Ilić, načelnik Odeljenja za studijsko-analitičke poslove i nadzor, Inspektorat za rad
  • Dr Ljiljana Stojšić, načelnik Odeljenja inspekcije rada Novi Sad
  • Goran Todorović, penzionisani pukovnik policije i bivši šef Odseka za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstava unutrašnjih poslova
  • Jasmina Krunić, koordinatorka za javne politike i razvoj, NVO Astra
  • Aleksandra Ljubojević, direktor, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima
  • Slobodan Josimović, javni tužilac, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu
Sprečavanje i suzbijanje trgovine ljudima u cilju radne eksploatacije i prinudnog rada

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL