Skip to main content

Standardi i praksa oduzimanja imovine pribavljene krivičnim delom

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

U okviru projekta „Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala na Zapadnom Balkanu putem jačanja regionalne saradnje u oduzimanju imovinske koristi pribavljene krivičnim delom“ koji AIRE centar sprovodi u partnerstvu sa Sekretarijatom RAI i uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, putem internet platforme ZOOM održan je seminar o standardima i praksi oduzimanja imovine pribavljene krivičnim delom.

Seminaru su prisutvovali polaznici početne obuke Pravosudne akademije kao buduće sudije i tužioci iz Srbije, a takođe i iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa idejom da se prikaže legislativni okvir i njegova primena u ove tri države.

Predavači na seminaru bili su: sudija Vrhovnog kasacionog suda Republike Srbije Radmila Dragičević Dičić, specijalni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore Miloš Šoškić i profesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu Eldan Mujanović.

Instrumenti i najbolje prakse u međunarodnoj saradnji za oduzimanje imovinske koristi - priručnik za obuku

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL