Skip to main content

Svečana dodela uverenja o položenom završnom ispitu devete generacije korisnika početne obuke

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
 
Svečana dodela uverenja o položenom završnom ispitu devete generacije korisnika početne obuke - Izvor: Pravosudna akademija
Svečana dodela uverenja o položenom završnom ispitu devete generacije korisnika početne obuke - Izvor: Pravosudna akademija

Vođeni željom da svoju dalju profesionalnu karijeru nastave u pravosuđu korisnici početne obuke upisali su Pravosudnu akademiju. Nakon dve godine stručnog usavršavanja kroz obrazovne aktivnosti i mentorski rad sa sudijama i tužiocima na programu zasnovanom na modelu razvoja kompetencija neophodnih za vršenje neke od pravosudnih funkcija, polaznici devete generacije su polaganjem završnog ispita uspešno zatvorili jedno životno i profesionalno poglavlje.

Pravosudna akademija čestita polaznicima, želi im puno sreće u daljem radu i nastavak profesionalne karijere na funkciji sudije ili zamenika javnog tužioca. 

Završni ispit devete generacije korisnika početne obuke održan je u periodu od 5. do 8.jula 2021.

Petočlana komisija procenjivala je nivo stečenih kompetencija polaznika za obavljanje posla sudije osnovnog suda i zamenika javnog tužioca kroz simulacije suđenja sa posebnim osvrtom na sledeće kriterijume:

  • upravljanje postupkom,
  • pravna argumentacija i
  • opšti utisak izlagača


Snimak sva četiri dana možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Pravosudne akademije.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL