Skip to main content

U toku je polaganje prijemnog ispita za kandidate koji su konkurisali za popunjavanje radnih mesta za SUDIJSKE PRIPRAVNIKE

Датум
Локација
Beograd, Terazije 41
Аутор
Pravosudna akademija

Ovim ispitom, počela je provera znanja kandidata koji su konkurisali za popunjavanje radnih mesta za SUDIJSKE PRIPRAVNIKE". 

 

Na osnovu člana 8 „Pravilnika o postupku prijema sudijskih pripravnika“, kao i „Pravilnika o postupku prijema sudijskih pripravnika“ (Sl.glasnik br 92/2017), donetih 12. Oktobra 2017 godine, prijemne ispite sprovodi Pravosudna akademija, a u skladu sa Programom prijemnog ispita za sudijske i tužilačke pripravnike koji je doneo Upravni odbor Pravosudne akademije  dana 8.11.2017. godine

 

Na konkurs za prijem ukupno 99 kandidata u 56 osnovnih, viših i privrednih sudova širom Republike Srbije, podneto je ukupno 826 prijava, odnosno, prijave je podnelo ukupno 363 kandidata, i to:

Mesto polaganja Beograd – 141 kandidat
Mesto polaganja Kragujevac – 97 kandidata
Mesto polaganja Niš – 78 kandidata
Mesto polaganja Novi Sad – 47 kandidata


Nenad Vujić, direktor Akademije, u Beogradu, ukratko je informisao kandidate o proceduri i strukturi polaganja celog prijemnog ispita, načinu ocenjivanja i konačnog rangiranja kandidata, podsetivši, da je kandidatima, nakon podnošenja dokumenata, ali i tokom celog ciklusa od konkurisanja do držanja ispita, upućeno nekoliko elektronskih poruka, sa informacijama i detaljima vezanih za polaganja, uključujući i priloge poput Pravilnika o sadržaju i polaganju prijemnog ispita, ali i Info za polaganje prijemnog ispita, koji između ostalog, sadrži i neke odredbe o očekivanom ponašanju kandidata na ispitu.

 

Kandidati polažu ispit pred kamerama i uz direktnan video prenos preko zvaničnih Jutjub kanala Pravosudne akademije. Ispit je počeo u 13:00 sati.

 


Snimak sa polaganja ispita u Beogradu - Izvor: Pravosudna akademija, 11.04.2023.

 


Snimak sa polaganja ispita u Kragujevcu - Izvor: Pravosudna akademija, 11.04.2023.

 


Snimak sa polaganja ispita u Nišu - Izvor: Pravosudna akademija, 11.04.2023.

 


Snimak sa polaganja ispita u Novom Sadu - Izvor: Pravosudna akademija, 11.04.2023.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Liste sa šiframa kandidata, nakon polaganja ispita, biće istaknute na sajtu Pravosudne akademije u roku od tri dana od dana održavanja ispita, na strani sajta posvećenoj ispitu za SUDIJSKE PRIPRAVNIKE.

Kandidat može podneti prigovor Pravosudnoj akademiji na utvrđeni broj bodova, u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne liste.

Svaki kandidat, ima pravo uvida u svoj test.

Uvid u test moguće je ostvariti na dva načina - ličnim dolaskom u Pravosudnu akademiju,  Terazije br. 41, Beograd (u vremenskom roku definisanom pravilnicima, svakog radnog dana od 09:00 do 15:00 časova), ili slanjem skeniranog testa kandidatu, na zahtev kandidata.

Kandidat može zahtevati da mu se skenirani test dostavi elektronskom poštom. Kandidat je dužan da u zahtevu za dostavljanje testa, skenira i pošalje potvrdu o predaji testa, šifru koju je dobio prilikom predaje testa, i to u PDF formatu. Zahtev se upućuje na adresu elektronske pošte ispit.sud@pars.rs

U naslovu je dužan da navede: "Broj prijave/ šifra - zahtev za uvid u test za sudijske pripravnike".

Prigovor se podnosi u pisanoj formi, na propisanom obrascu.

Obrazac za prigovor možete preuzeti OVDE

Kandidat je dužan da obrazac popuni, potpiše, skenira i pošalje na adresu ispit.sud@pars.rs

U naslovu je dužan da navede: "Broj prijave/ šifra - Prigovor na test za sudijske pripravnike"
O prigovoru odlučuje direktor PA, u roku od tri dana od dana isteka roka zapodnošenje prigovora. Odluka direktora Pravosudne akademije je konačna.

Ispitna komisija dostavlja, u roku od tri dana od dana kada je istekao rok za odlučivanje o prigovorima, Ministarstvu i Komisijama za prijem određenog javnog tužilaštva/ suda, podatke o postignutom uspehu na prijemnom ispitu za kandidate koji su konkurisali za to javno tužilaštvo ili taj sud.

Konačne rang liste konkursa formiraju sudovi odnosno tužilaštva, sabiranjem broja bodova osvojenih na ispitu, sa odgovarajućim brojem bodova kandidata koji nose sa osnovnih studija.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL