Skip to main content

Vodič za član 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima dostupan na srpskom jeziku

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Savet Evrope

U Vodiču koji imate pred sobom analizirana je i sažeta sudska praksa prema članu 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima koji se odnosi na slobodu izražavanja. Vodič obuhvata period od 1957. do 31. avgusta 2020. godine.

Vodič za član 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima dostupan na srpskom jeziku - Autor: Savet Evrope
Vodič za član 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima dostupan na srpskom jeziku - Autor: Savet Evrope

Čitaoci će ovde pronaći informacije o ključnim načelima u datoj oblasti i relevantne precedente. Sudska praksa koja je citirana u ovom Vodiču izabrana je između naročito značajnih i/ili najnovijih presuda i odluka Evropskog suda za ljudska prava.

Ova publikacija je pripremljena u okviru projekta “Sloboda izražavanja i sloboda medija u Srbiji (JUFREX)” koji je deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022“. Cilj ove zajedničke inicijative je pružanje pomoći korisnicima na Zapadnom Balkanu i Turskoj da usklade svoje pravne okvire i prakse sa standardima Saveta Evrope i Evropske unije u okviru procesa proširenja, tamo gde je to relevantno.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL