Skip to main content

XIV Harmoniusova škola prava

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
Glavna tema XIV škole bila je „Pravni transplanti – pozajmljivanje normi ili pritajena borba za pravnu nadmoć/Legal Transplants - Borrowing Norms or Silent War for Legal Supremacy”.
 

XIV Harmoniusova škola prava - Izvor: Pravosudna akademija

 Učesnike međunarodne konferencije, polaznike Pravosudne akademije i studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pozdravili su na svečanom otvaranju doc. dr Nenad Tešić, predsednik udruženja Harmonius, dr. Stefan Pürner, Attorney at Law, Head of Section for “South – East Europe I” (Bosnia and Herzegovina, Macedonia, Montenegro and Serbia) u IRZ i direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić.

 U uvodnoj sesiji, o samoj temi konferencije, ali i časopisu Harmonius – Journal for Legal and Social Studies in South East Europe,  govorila je dr Christa Jessel-Holst sa Maks Plank Instituta u Hamburgu, a zatim je dr Stefan Pürner održao sadržajno predavanje na temu „The Influence of Soil, Climate and Farmers Skills and Needs on the Possibility to Translplant both Plants and Legal Norms“.

Na konferenciji je potom prezentovano 28 radova iz različitih oblasti prava, a učešće u radu konferencije su uzeli predavači sa pravnih fakulteta i naučnih instituta iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kosovske Mitrovice, Zagreba, Ljubljane, Rijeke, Skoplja, Osijeka, Zenice i Viteza.

Izlaganja su pratile zanimljive diskusije između polaznika i predavača.

Na kraju konferencije, učesnicima su uručeni sertifikati od strane dr Christa Jessel-Holst.

Radovi izloženi na ovom međunarodnom skupu objavljeni su u novom broju časopisa Harmonius Journal for Legal and Social Studies in South East Europe, koji Harmonius izdaje u saradnji sa Nemačkom fondacijom za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ), koja je pružila veliku podršku u organizaciji konferencije.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL