Skip to main content

Završen prvi ciklus obuka Sudijske veštine 2

Датум
Локација
Beograd, Kragujevac, Niš, Novi Sad
Аутор
Pravosudna akademija

 
Galerija fotografija sa održanih obuka u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu - Izvor: Pravosudna akademija 

Obuka je oragnizovana kroz zajedničku saradnju Pravosudne akademije i Projekta “EU za Srbiju – Podrška Vrhovnom kasacionom sudu”, čije se aktivnosti baziraju na unapređenju metodologije za praćenje i postupanje u starim predmetima.

Obuka za izvršne sudije organizovana je u četiri apelaciona centra - Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu, na kojima je prisustvovalo 135 učesnika, koji su sam sadržaj kao i realizaciju obuke ocenili jako visoko.

Obuka je realizovana od strane sudija Vrhovnog kasacionog suda – Snežane Andrejević i Božidara Vujičića, kao i eksperata na Projektu - Marka Jovanovića i Darka Mihajlovića.

U toku je sprovođenje drugog ciklusa obuke, koja je organizovana kroz šest posebnih sesija, za sudije krivičnih odeljenja osnovnih sudova i sudije prvostepence krivičnih odeljenja viših sudova, dok su obuke za sudije građanskih odeljenja planirane za mesec maj.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL