Skip to main content

Završna konferencija Horizontal fasiliti projekta za Zapadni Balkan i Tursku

Датум
Локација
Tirana
Аутор
Pravosudna akademija

 
Završna konferencija Horizontal fasiliti projekta za Zapadni Balkan i Tursku - Izvor: Pravosudna akademija
Srpsku delegaciju činili su predstavnici brojnih institucija kao što su Ministarstvo pravde, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vrhovni kasacioni sud, Pravosudna akademija, Poverenik za rodnu ravnopravnost, Kancelarija za evropske integracije, Centar za sprečavanje trgovine ljudima, kao i predstavnici nekoliko nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava. Delegaciju je predvodio Čedomir Backović, pomoćnik ministra pravde Republike Srbije.
Konferencija se odvijala u tri sesije:
  • unapređenje pravde
  • borba protiv korupcije, ekonomskog i organizovanog kriminala
  • anti-diskriminacija i zaštita posebno osetljivih grupa

Predstavnici zemalja prezentovali su uspešno sprovedene projekte koji su uključivali rad na poboljšanju uslova u zatvorskim institucijama, jačanju integriteta sudstva, sprečavanju korupcije i jačanju aktivnosti vezanih za sprečavanje trgovine ljudima i razvoj ravnopravnosti i tolerancije.

Konferencija je zaključena stavom da je projekat veoma uspešno sproveden u zemljama Zapadnog Balkana, a kroz drugu fazu nastavka Projekta preporučuje se pojačana međudržavna saradnja kako bi sve zemlje ovog regiona što brže napredovale ka pridruživanju Evropskoj uniji.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL