Skip to main content

„Trening za trenere u pogledu krivično-pravne zaštite životne sredine“ za sudije i tužioce iz BIH

Датум
Локација
Mostar
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija RS je u saradnji sa UNDP-om Bosne i Hercegovine organizovala dvodnevnu obuku na temu:


„Trening za trenere u pogledu krivično-pravne zaštite životne sredine“ za sudije i  tužioce iz  BIH od 20. septembra do 21. septembra u Mostaru u BIH.


Prvi dan seminara je učesnicima predstavljena:  „Saradnja medija sa tužilaštvima i sudovima kao i saradnja tužilaštva i NVO u Republici Srbiji u oblasti zaštite životne sredine“, Marija Milaković iz Pravosudne akademije.

Nakon toga je sudija Siniša Važić predstavio hipotetički slučaj na ovu temu a zatim se pristupilo rešavanju ovog slučaja od strane učesnika.

Drugi deo seminara se odnosio na veštine kreiranja studije slučaja iz ove materije, sa kojima  učesnike upoznali Igor Milovanov, Stefan Vučićević iz Pravosudne akademije i sudija Siniša Važić. 

Drugi dan seminara je obuhvatao sledeće teme: Odrasli u obrazovnom procesu, uloga trenera, obrazovni ciklus , Igor Milovanov i Stefan Vučićević, Pravosudna akademija.

Učesnici su nakon toga predstavili svoje studije slučaja iz krivično- pravne zaštite životne sredine kao budući treneri.
Na kraju seminara su budućim trenerima iz ove materije urućene potvrde o učešću na treningu za trenere. 
 

Galerija fotografija sa obuke za trenere u pogledu krivično-pravne zaštite životne sredine u BiH

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL