Skip to main content

Efektivne javne nabavke u službi ekonomskog rasta

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija
Efektivne javne nabavke u službi ekonomskog rasta

                                       Efektivne javne nabavke u službi ekonomskog rasta - Izvor: Pravosudna akademija

 

Pravosudna akademija je u saradnji sa partnerom Nacionalne alijanse za lokalni razvoj - NALED na projektu “Efektivne javne nabavke u službi ekonomskog rasta”, organizovala seriju obuka.

Organizovane su tri jednodnevne obuke za državne službenike u sudovima i tužilaštvima sa područja novosadske, kragujevačke i niške apelacije, koji postupaju kao naručioci u postupku javnih nabavki, na temu: "Javne nabavke za sudove i tužilaštva kao naručioce u postupku" i to 18. maja u Novom Sadu, 2. juna u Kragujevcu i 8. juna u Nišu.


Predavčice se su bile Aleksandra Krivokapić, Snežana Leposavić, Mirjana Gobeljić iz Kancelarije za javne nabavke koje su predstavili sledeće teme:

  • Postupci javnih nabavki (otvoreni postupak, restriktivni postupak pregovarački postupak bez objaljivanja javnog poziva,
  • nabavke na koje se ne primenjuju odredbe Zakona o javnim nabavkama),
  • rad na Portalu javnih nabavki,
  • kriterijum za izbor ponuđača,
  • izmene i raskid ugovora o javnim nabavkama, zelene javne nabavke.

U toku obuke su učesnici imali prilike da postavljaju pitanja predavačicama i da na taj način reše svoje dileme koje imaju kao naručioci u sudovima i tužilaštvima.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL