Skip to main content

Ekološko pravo

Датум
Аутор
Pravosudna akademija
 

Ekološko pravo - Izvor: Pravosudna akademija

Program obuke izgledao je ovako:

Prvog dana obuke, 27. septembra 2021. godine, obrađen je opšti deo - uvodna i osnovna pitanja zaštite životne sredine, osnovna načela zaštite životne sredine, zaštita nekih delova životne sredine u pravnom poretku Srbije. Predavačica je bila dr Mirjana Drenovak Ivanović, profesor na katedri za teoriju, sociologiju i filozofiju prava.

Drugog dana obuke, 28. septembra 2021. godine, radilo se na studijama slučaja, primerima iz prakse i pravnim dilemama. Predavači su bili dr Siniša Važić, sudija u penziji i Branislava Vučković zamenica apelacionog javnog tužioca u Novom Sadu.

Trećeg dana obuke, 29. septembra 2021. godine, poseban akcenat stavljen je na strateške postupke sa elementom zaštite životne sredine, prema najvišim standardima, u parničnoj, upravnoj i krivičnoj materiji. Predavači su bili Tina Janjatović iz Ministarstva zaštite životne sredine i advokat Sreten Đorđević usko specijalizovan za slučajeve iz domena ekologije.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL