Skip to main content

Info sesije - Promocija i osnaživanje medijacije

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
                                                                                             

Galerija fotografija sa info-sesije osnaživanja medijacije. Izvor: Pravosudna akademija

         
Programom obuke Pravosudne akademije planirano je da se održi ukupno četri info-sesije, po jedna za svaku od apelacija- za Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac.

Teme ove info-sesije su bile: zakonodavni pravni okvir za primenu medijacije, medijabilnost predmeta i načini upućivanja na medijaciju, predstavljanje efikasnih i ekonomičnih modela za promociju medijacije i predstavljanje uspešne prakse sudova.

Obuku je pohađalo tridesetak predsednika i zameniika predsednika sudova.

Predavači na info-sesiji su bili: Ljubica Milutinović sudija Vrhovnog kasacionog suda, Milica Zlatković sudija Apelacionog suda Niš i Mirjana Golubović načenik odeljenja za posebna znanja i veštine Pravosudne akademije.

Naredna info-sesija za predsednike sudova planirana je za 21. septembar, 2018. godine u Novom Sadu.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL