Skip to main content

Izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije - prenos polaganja testa

Датум
Локација
Beograd, Terazije 41
Аутор
Pravosudna akademija

U skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, Pravosudna akademija zakazala je proveru stručnosti i profesionalnog integriteta prijavljenih kandidata za obavljanje funkcije direktora Agencije za sprečavanje korupcije.

Test će se održati 20. decembra 2022. godine u Beogradu
Ulica Terazije br. 41 – Prostorije Pravosudne akademije
Sa početkom u 09:00 časova

Na test je pozvano 6 kandidata, a rok za prijavu kandidata istekao je 14. novembra 2022. godine.

Naglašavamo, da nakon postupka izbora članova Veća iz 2021. godine, prema odredbama Zakona o sprečavanju korupcije, Pravosudna akademija sada sprovodi i testiranje kandidata za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije, u skladu sa članom 12. stav 1. Zakona o sprečavanju korupcije.

 

 

 

Direktan prenos polaganja testa za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije - Izvor: Jutjub kanal Pravosudne akademije 

 

Podsećamo, MINISTARSTVO PRAVDE, na osnovu člana 11. stav 1. Zakona o sprečavanju korupcije („Službeni glasnik RS”, br. 35/19, 88/19, 11/21 ‒ autentično tumačenje, 94/21 i 14/22), raspisalo je JAVNI KONKURS ZA IZBOR DIREKTORA AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE.

Javni konkurs je objavljen u “Službenom glasniku Republike Srbije”, broj 117/2022 od 26. oktobra 2022. godine.

 

Upravni odbor Pravosudne akademije na sednici održanoj dana 14. novembra 2022. godine, doneo je odluku da se za članove Komisije za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije (u daljem tekstu: Agencija) imenuju:


1. Marko Jocić, sudija Apelacionog suda u Beogradu
2. Dr Dobrosav Milovanović, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i
3. Ljubivoje Đorđević, javni tužilac u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu

Da se za članove Žalbene komisije za izbor direktora Agencije imenuju:


1. Katarina Manojlović Andrić, sudija Vrhovnog kasacionog suda
2. Ranka Vujović, rukovodilac Sektora za upravu, rad i javne službe i pomoćnik direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo
3. Tomislav Kilibarda, javni tužilac u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu

Prijave, podnete za javni konkurs za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije, podnela su sledeća lica:

  1. Dejan Damnjanović
  2. Kosta Sandić
  3. Dragan Sikimić
  4. Vladimir Babić
  5. Vasilija Brocić
  6. Goran Jevtić


Lista kandidata objavljena je 12. decembra 2022. godine

POSTUPAK POLAGANJA TESTA


Test se sastoji iz tri dela.


• U prvom delu testa ocenjuje se stručnost kandidata, u drugom delu testa ocenjuje se profesionalni integritet kandidata za obavljanje funkcije direktora Agencije, a u trećem delu testa ocenjuje se program rada Agencije koji kandidat predstavlja članovima komisije. Na testu se ocenjuju samo stručne osposobljenosti, znanja i veštine koje su određene u programu testa koji donosi ministar nadležan za poslove pravosuđa. Za prvi deo testa kandidat može da dobije najviše 70 bodova, a za treći deo testa najviše 30 bodova.


• Drugi deo testa ocenjuje se ocenama "položio" i "nije položio". Kandidat koji dobije ocenu "nije položio" ne može biti predložen za izbor direktora Agencije.


• Komisija za izbor direktora Agencije, u roku od 15 dana od dana završetka testa, objavljuje rezultate testa.


Kandidat ima pravo prigovora na odluke Komisije za izbor direktora Agencije u roku od tri dana od dana objavljivanja rezultata testa, odnosno od dana odbačaja prijave na javni konkurs.

O prigovoru iz stava 10. ovog člana odlučuje Žalbena komisija u roku od tri dana od dana isteka roka za prigovor.

Posle sprovedenog testa i okončanja postupka po prigovoru, Komisija za izbor direktora Agencije dostavlja ministru nadležnom za poslove pravosuđa rang listu kandidata prema uspehu postignutom na testu.

Ministar nadležan za poslove pravosuđa dužan je da Narodnoj skupštini predloži kandidate koji su na testu ostvarili najmanje 80 bodova.

Ako Narodna skupština odluči da ne izabere nijednog kandidata ili ako nema kandidata koji su na ispitu ostvarili najmanje 80 bodova, ponovo se raspisuje javni konkurs u roku od 30 dana od dana kada je Narodna skupština odlučivala, odnosno od dana kada je utvrđena rang lista kandidata iz člana 12. stav 12. ovog zakona. 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL