Skip to main content

Konferencija ”Primena Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije“

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
                                                                                             

Galerija fotografija sa konferencije u Palati Srbije.

Izvor: Pravosudna akademija

         

Članovi specijalizovanih odeljenja za suzbijanje korupcije; zamenici javnih tužilaca, sudije i policijski službenici, službenici za vezu, kao i predstavnici ostalih državnih ograna koji učestvuju u represiji korupcije su ovom prilikom, u skladu sa novim Zakonom, razgovarali o uspostavljanju specijalizovanih odeljenja za suzbijanje korupcije, problemima u praksi koji se odnose na istrage, upravljanju i mehanizmima saradnje.

Na skupu su se obratili i ministarka pravde Nela Kuburović, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji NJ.E. Sem Fabrici i direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić.

Konferencija je organizovana u saradnji sa projektom „Prevencija i borba protiv korupcije“ (IPA 2013) koji je finansiran iz pretpristupnih fondova EU i Pravosudnom akademijom.

Više o temi na: 

http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/za-sedam-meseci-142-presude-za-korupciju_952975.html

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL