Skip to main content

Kragujevac, 14.09.2018. Etika i integritet u pravosuđu - seminar za javne tužioce

Датум
Локација
Kragujevac
Аутор
Pravosudna akademija
                                                                                                         
Pravosudna akademija
Pravosudna akademija

 U skladu sa pomenutim planom, 14.09. je u Kragujevcu održana obuka na temu "Etika i integritet u pravosuđu". Praktičan rad se odvijao kroz interaktivnu diskusiju, razgovaralo se o međunarodnom i domaćem pravnom okviru za javno-tužilačku etiku,  disciplinskim postupcima u slučajevima kršenja etičkog kodeksa, konfliktu interesa u obavljanju javno-tužilačke profesije i o etici na internetu.

Predavači za oblast javno-tužilačka etika su bili Željko Radibratović zamenik apelacionog javnog tužioca iz Kragujevca i Mirjana Golubović načelnik odeljenja za posebna znanja i veštine Pravosudne akademije.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL