Skip to main content

Međusektorska saradnja pravosuđa i centara za socijalni rad

Датум
Локација
Beograd, Terazije 41
Аутор
Pravosudna akademija

Dana 13.10.2023. godine u Beogradu, u sklopu realizacije projekta "Unapređenje prava deteta u građanskim sudskim postupcima kroz jačanje kapaciteta profesionalaca" koju sprovodi Pravosudna akademija u saradnji sa UNICEF-om, održan je četvrti okrugli sto sa temom "Međusektorska saradnja pravosuđa i centara za socijalni rad".

Na ovom okruglom stolu, prisustvovalo je 19 sudija sa teritorije beogradske apelacije koje postupaju u porodičnim predmetima i 10 predstavnika centara za socijalni rad sa teritorije beogradske apelacije.


Moderatori na ovom okruglom stolu bile su sudija Vrhovnog suda Srbije Zorana Delibašić i Nada Šarac šef odeljenja profesionalne obuke Republičkog zavoda socijalne zaštite.

Međusektorska saradnja pravosuđa i centara za socijalni rad

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL