Skip to main content

Ministarka Kuburović sa predstavnicima ALUMNI kluba Pravosudne akademije

Датум
Локација
Beograd

Takođe, na sastanku je bilo reči i o položaju svršenih polaznika Pravosudne akademije i problemima sa kojima se suočavaju.

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se 3. avgusata 2018. godine sa predstavnicima Alumni kluba Pravosudne akademije (AKPA), Sinišom Trifunovićem, Evom Ognjanović i Aleksandrom Kocićem. Na sastanku se razgovaralo o dinamici ustavnih promena u oblasti pravosuđa i daljim reformama koje će uslediti nakon referenduma.

Ministarka Kuburović i predstavnici AKPA

Ministarka Kuburović i predstavnici AKPA - izvor:  Sajt Ministarstva pravde

 

Predstavnici AKPA su pored svijih viđenja sistemskih rešenja, skrenuli posebnu pažnju na aktulenu situaciju u kojoj diplomci Pravosudne akademije nakon njenog završetka ne bivaju izabrani na funkcije sudija i tužilaca, iako je to bila izvorna intencija zakonodavca i izrazili su mišljenje da se tom problemu moraju posvetiti pravosudni saveti za jedno sa Ministarstvom pravde.

Izraženo je očekivanje AKPA da će se do kraja godine situacija u tom pogledu znatno poboljšati i da će na najvećem konkursu koji sprovodi Visoki savet sudstva, a na kom se bira preko 200 novih sudija, kvalitet polaznika Pravosudne akademije biti adekvatno vrednovan.

 

Ministarka pravde Nela Kuburović na sastanku sa predstavnicima AKPA

Sa sastanka Ministarke Kuburović i predstavnika AKPA - izvor:  Sajt Ministarstva pravde

Predstavnici AKPA su podvukli i svoju spremnost da grade kolegijalne odnose sa svim činiocima u pravosuđu, i težnju ka otvorenoj raspravi i dijalogu kao jedinom načinu prevazilaženja razlika, i istakli da zajednički cilj svih nas treba da bude dalja izgradnja objektivnih kriterijuma prilikom izbora na funkcije jer se jedino tako može podizati nivo vladavine prava.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL