Skip to main content

Nacrt ustavnih amandmana sledeće nedelje

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Miroslava Derikonjić

U skladu s tim, organizovaće se okrugli sto na koji će biti pozvani stručnjaci i svi drugi zainteresovani da saznaju šta je Ministarstvo pravde uradilo i da iznesu nedoumice u pogledu pojedinih rešenja.
Na ovaj način, prema rečima ministarke pravde Nele Kuburović, pokušaće da nađu najbolje odredbe koje će biti dostavljene odboru za ustavna pitanja, zaduženom da sačini konačan tekst amandmana.
Nela Kuburović sa predstavnicima Venecijanske komisije izvor: Sajt Ministarstva pravde

– Vlada Srbije do kraja meseca treba da uputi inicijativu Narodnoj skupštini da se promeni Ustav. To znači da vlada inicira da se određene odredbe Ustava menjaju, bez podnošenja konkretnog teksta ustavnih amandmana. Nakon toga, Narodna skupština treba da se dvotrećinskom većinom izjasni da li je spremna da uđe u promene Ustava, odnosno da prihvati vladinu inicijativu.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL