Skip to main content

Napredna obuka na temu „Primena Zakona o zaštiti uzbunjivača“

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija

Tokom obuke su obrađene  sledeće teme:

- Međunarodni standardi o zaštiti uzbunjivača

- Iskustva savetovališta za uzbunjivanje

- Priče uzbunjivača

- Uzbunjivači u krivičnom postupku

Galerija fotografija tokom obuke u Nišu - izvor: Pravosudna akademija

Obuke realizuje portal Pištaljka-izdavač Udruženje Eutopija u saradnji sa Pravosudnom akademijom, Udruženjem Alterfakt i magazinom Nedeljnik u okviru projekta „Glasna pištaljka“ uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je povećanje zaštite i prava uzbunjivača a u okviru projekta se realizuju edukacije nosilaca pravosudnih funkcija.

Predavači na ovoj obuci su bile Gordana Samardžić iz Republičkog javnog tužilaštva i Jelena Stojanović i Jelena Ćirić iz advokatskog tima Pištaljka.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL