Skip to main content

Potpisan Memorandum o saradnji institucija za obuku sudija i tužilaca FBiH, Republike Srpske, Crne Gore i Republike Srbije

Датум
Локација
Sarajevo
Аутор
Pravosudna akademija

 

Galerija fotografija sa potpisivanja memoranduma o saradnji - Izvor: Pravosudna akademija

Danas su direktor Pravosudne akademije Republike Srbije, Nenad Vujić, predsednica Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu Crne Gore, Senka Danilović, direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji Bosne i Hercegovine, dr Arben Murtezić i direktor Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj, Tomislav Čavić potpisali Memorandum o saradnji i međusobnoj podršci u edukaciji nosilaca pravosudnih funkcija.

Partnerske institucije za obuku u pravosuđu regionalno sarađuju već dugi niz godina u okviru brojnih regionalnih i međunarodnih projekata, koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta i stručnosti u radu nosilaca pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu.

Potpisivanje Memoranduma je rezultat dosadašnje uspešne saradnje.

Na ceremoniji svečanog potpisivanja Memoranduma, direktor Pravosudne akademije, Nenad Vujić istakao je značaj saradnje kroz prenos znanja i najboljih praksi u postupanju naših institucija i njihovoj stalnoj izgradnji.

„Imajući u vidu našu intenzivnu i plodotvornu saradnju do sada, smatram da je pravo vreme da se ona i formalizuje kroz potpisivanje jednog ovakvog Memoranduma kako bi se ona produbila i podigla na viši nivo“, istakao je Vujić.

 

Video - Izvor: TNTPortal.ba

Direktor Pravosudne akademije Republike Srbije Nenad Vujić očekuje na osnovu potpisanog sporazuma veći obim razmjene edukatora i naglašava da strane potpisnice imaju dovoljno znalaca „pa nije potrebno da nam dolazi neko sa strane ko baš i ne razumije dovoljno našu pravnu stečevinu te se dešavaju neusklađenosti“. - TNTPortal.ba

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL