Skip to main content

Predsednik i sudije Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine u poseti Pravosudnoj akademiji

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Visoka delegacija na čelu sa Predsednikom razgovarala je sa direktorom Pravosudne akademije, Nenadom Vujićem i predstavnicima Akademije. Tom prilikom, direktor i predstavnici Pravosudne akademije su predsednika Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine, sudiju Zhou Qiang i delegaciju upoznali sa radom Pravosudne akademije, organizacionom strukturom, načinom rada, ali i o značaju Pravosudne akademije u domaćem pravosudnom sistemu.

 

Sudije Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine u poseti Pravosudnoj akademiji - Izvor: Pravosudna akademija

Predsednik Zhou Qiang posebno je izrazio interesovanje za način prijema polaznika i način realaizacije programa početne obuke Pravosudne akademije.

Zahvalio se direktoru na srdačnom prijemu i izrazio spremnost za uspostavljanjem saradnje u oblasti obrazovanja i stručnog usavršavanja, uz mogućnost razvijanja zajedničkih projekata, razmene iskustava i najboljih praksi u radu, posebno u oblasti informacionih tehnologija, metoda učenja i obuka na daljinu.

Predsednik i direktor su se saglasili o potrebi uspostavljanja saradnje Pravosudne akademije Republike Srbije i Nacionalne sudske akademije Narodne Republike Kine.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL