Skip to main content

Program prijemnog ispita za sudijske i tužilačke pripravnike

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Prijemni ispit na Pravnom fakultetu foto D JEVREMOVICH PolitikaFoto arhiv: Politika, D. Jevremović

Ministarstvo pravde Republike Srbije je 15. decembra 2017. godine u Službenom glasniku Republike Srbije broj 112/17 oglasilo Javni konkurs za popunjavanje radnih mesta sudijskih i tužilačkih pripravnika. Ovim konkursom, obuhvaćeni su sudovi i tužilaštva širom Republike Srbije koji primaju pripravnike uključujući i broj raspoloživih slobodnih mesta po svakom od sudova odnosno tužilaštava. Na osnovu člana VIII Pravilnika o postupku prijema sudijskih i tužilačkih priravnika donetih 12. oktobra 2017. godine, prijemne ispite sprovodi Pravosudna akademija.

Kako bi sudovi, tužilaštva i kandidati koji će konkurisati za polaganje ovog ispita imali sve potrebne, blagovremene i validne informacije vezane za polaganje najavljenih ispita, Pravosudna akademija će ih na svom sajtu redovno objavljivati.

Mejl adresa namenjena komunikaciji sa sudovima je ispit.sud@pars.rs a sa tužilaštvima ispit.jt@pars.rs

Ceo program objavljen je u prilogu, u PDF formatu.

Pravosudna akademija

Program prijemnog ispita pripravnika

 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL