Skip to main content

Prva „online“ radionica za posebna odeljenja za borbu protiv korupcije

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
29. april 2020. godine, Pravosudna akademija održala je prvu „online“ radionicu za posebna odeljenja za borbu protiv korupcije - Izvor: Pravosudna akademija
29. april 2020. godine, Pravosudna akademija održala je prvu „online“ radionicu za posebna odeljenja za borbu protiv korupcije - Izvor: Pravosudna akademija

Projekat „Prevencija i borba protiv korupcije“, u saradnji sa OPDAT-om (Kancelarija za razvoj, pomoć i obuku tužilaštva Ministarstva pravde SAD) i u partnerstvu sa Republičkim javnim tužilaštvom i Pravosudnom akademijom, održao je 29. aprila 2020. prvu „online“ operativnu radionicu za pripadnike Posebnih odeljenja za borbu protiv korupcije u Višim javnim tužilaštvima i policiji. Više od 35 učesnika prisustvovalo je dvosatnoj sesiji tokom koje su predstavljene najbolje prakse i aktuelni izazovi sa pandemijom virusa COVID-19.

Radionica je rezultat projektnih napora da se reše pitanja vladavine prava tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom COVID-19 i pruži kontinuitet u pružanju podrške Posebnim odeljenjima.

Ovo je prva „online“ radionica namenjena posebnim odeljenjima, ali i prvi kurs za "e-learning" koji je održan korišćenjem platforme Pravosudne akademije gde se radionica može pogledati.

Širu vest možete pročitati ovde

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL