Skip to main content

Reagovanje direktora Pravosudne akademije povodom saopštenja AKPA

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
Reagovanje direktora Pravosudne akademije povodom saopštenja AKPA - Pravosudna akademija
Reagovanje direktora Pravosudne akademije povodom saopštenja AKPA - Pravosudna akademija
Vujić je u reagovanju istakao da AKPA nije deo organizacije Pravosudne akademije, te da je kao samostalna organizacija koja na dobrovoljnoj osnovi okuplja polaznike i bivše polaznike osnovne obuke Pravosudne akademije objavila saopštenje.
Dalje, direktor Akademije kaže:
“Posebno ističem, da se rukovodstvo Alumni kluba nije konsultovalo sa Pravosudnom akademijom u vezi pokretanja Inicijative za ocenu ustavnosti, kao ni oko saopštenja od 19.10.2020. godine. Za Inicijativu i saopštenje Pravosudna akademija je saznala iz medija.
Lično smatram da je saopštenje od 19.10.2020. godine puno paušalnih ocena koje nisu utemeljene u pravnim propisima, ali ni u realnim činjenicama u vezi rada Ustavnog suda.“
 
 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL