Skip to main content

Tvining projekat ”Podrška jačanju borbe protiv trgovine ljudima”

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
                                                                                             

Galerija fotografija sa tvining projekta pod nazivom ”Podrška jačanju borbe protiv trgovine ljudima”.

Izvor: Pravosudna akademija

     

Na početku ceremonije otvaranja prisutnima se obratila Svetlana Petrović lokalni tvining savetnik-Ministarstvo unutrašnjih poslova RS koja je naglasila da su na skupu predstavnici svih relevantnih organizacionih jedinica MUP-a, državnih institucija, međunarodnih organizacija i predstavništava stranih zemalja u RS, što je od velikog značaja, istakla je ona, jer je se od samog početka za sprovođenje ovog projekta obezbeđen odgovarajući međuinstitucionalni okvir sa ciljem stvaranja adekvatnih preduslova za dobar timski rad, što će dovesti do postizanja što kvalitetnijih rezultata projekta.

Projekat je predstavio Gerald Tatcgern vođa projekta, Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije, naglasivši da se tokom ovog dvogodišnjeg projekta nada međusobnoj podršci i razmeni informacija među ekspertima u ovog oblasti iz Srbije i Slovenije, kako bi se zajednički našao najbolji način da se pomogne žrtvama trgovine ljudima kao i da se identifikuju osumnjičeni za ovaj zločin.

Mitar Đurašković vođa projekta u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, naveo je očekivane rezultate projekta, između ostalog izvršenje analize aktuelne situacije u vezi sa prepoznavanjem i reagovanjem na trgovinu ljudima u Republici Srbiji, koja treba da doprinese i poboljšanju saradnje i razmeni informacija između policije, tužilaštva, centra za zaštitu žrtava  trgovine ljudima, suda, državnih organa itd. Očekuje se da će ova analiza da da preporuke i za unapređenje međunarodne saradnje i da će se bazirati na razmeni iskustava i primera dobre prakse iz zemalja EU. Kao cilj naveo je i jačanje kapaciteta policije i drugih državnih institucija, organizovanje treninga, obuka i radionica, kao i izradu vodiča za prepoznavanje različitih oblika trgovine ljudima

Slavko Koroš, vođa projekta - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Slovenije, ukazao je na značaj projekta iz ugla slovenačkog partnera, naglasivši pozitivan uticaj koji su imale prethodne međunarodne saradnje ovog tipa.

Prisutnima su se obratili i Vladimir Rebić direktor policije - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, NJ.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Peter Goldgruber generalni sekretar - Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije, Sandi Čurin generalni sekretar - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Slovenije.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL