Skip to main content

Visoki savet sudstva doneo odluku o proširenju broja korisnika početne obuke na Pravosudnoj akademiji

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
Visoki savet sudstva doneo odluku o proširenju broja korisnika početne obuke na Pravosudnoj akademiji - Izvor: Pravosudna akademija
Visoki savet sudstva doneo odluku o proširenju broja korisnika početne obuke na Pravosudnoj akademiji - Izvor: Pravosudna akademija

Kako je Pravosudna akademija i najavila da je 15. novembra 2019. godine zvanično zatražila od DVT-a i VSS-a prošerenje liste, nakon pozitivne odluke Državnog veća tužilaca, objavljujemo informaciju, da je i Visoki savet sudstva uzeo u obzir izuzetan kvalitet kandidata koji su konkurisali za upis X generacije, te zvanično odobrio   proširenje liste, odnosno ukupan broj polaznika desete generacije.

Visoki savet sudstva, na sednici održanoj dana 26.11.2019. godine, doneo je  Odluku da poveća broj za 10  (deset) polaznika početne obuke koji će se upisati u Pravosudnu akademiju.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL