Skip to main content

Direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić sastao se danas sa šefom Misije Saveta Evrope u Beogradu, Tobiasom Flesenkemperom

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 

„Očekuje se da će nove prostorije, posle renoviranja koje finansira EU, u potpunosti odgovarati potrebama Pravosudne akademije, u cilju ostvarivanja svoje nadležnosti u punom kapacitetu“, istakao je direktor Vujić.

Izvor: Pravosudna akademija

Šefu misije je predstavljen novi veb portal Pravosudne akademije, aplikacije e-juris i e-Akademija, kao i svrha Nacionalne mreže za primenu standarda o ljudskim pravima koja je osnovana prošle godine.

Direktor Akademije i šef misije SE u Beogradu, Tobias Flesenkemper, razgovarali su o još nekoliko važnih tema na kojima zajednički sarađuju: programu HELP, JUFREX, Horizontal Facility Program i značaju koji ti programi imaju za podizanje kvaliteta pravosuđa.

 

Zajednički je pozitivno ocenjen dosadašnji rad i saradnja Pravosudne akademije i Saveta Evrope, i dogovoren okvir buduće saradnje, posebno potreba da se dalje nastavi sa obukom sudija prekršajnih sudova u oblasti izrade prvostepenih odluka i upoznavanje sa međunarodnim standardima u vezi sa strukturom sudske odluke, zatim obuka sudija i tužilaca u oblasti zaštite ljudskih prava i prakse Evropskog suda za ljudska prava, kao i podrška daljem radu i razvoju Nacionalne mreže za primenu standarda ljudskih prava.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL