Skip to main content

Директор Правосудне академије Ненад Вујић састао се данас са шефом Мисије Савета Европе у Београду, Тобиасом Флесенкемпером

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 

„Очекује се да ће нове просторије, после реновирања које финансира ЕУ, у потпуности одговарати потребама Правосудне академије, у циљу остваривања своје надлежности у пуном капацитету“, истакао је директор Вујић.

Извор: Правосудна академија

Шефу мисије је представљен нови веб портал Правосудне академије, апликације е-јурис и е-Академија, као и сврха Националне мреже за примену стандарда о људским правима којa је основана прошле године.

Директор Академије и шеф мисије СЕ у Београду, Тобиас Флесенкемпер, разговарали су о још неколико важних тема на којима заједнички сарађују: програму HELP, JUFREX, Horizontal Facility Program и значају који ти програми имају за подизање квалитета правосуђа.

 

Заједнички је позитивно оцењен досадашњи рад и сарадња Правосудне академије и Савета Европе, и договорен оквир будуће сарадње, посебно потреба да се даље настави са обуком судија прекршајних судова у области израде првостепених одлука и упознавање са међународним стандардима у вези са структуром судске одлуке, затим обука судија и тужилаца у области заштите људских права и праксе Европског суда за људска права, као и подршка даљем раду и развоју Националне мреже за примену стандарда људских права.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL