Skip to main content

Direktoru Pravosudne akademije Nenadu Vujiću uručena plaketa za dugogodišnji rad na unapređenju pravosuđa Republike Srbije

Датум
Локација
Beograd, Terazije 41
Аутор
Pravosudna akademija

U prostorijama Pravosudne akademije dana 5. oktobra 2023. godine, uručena je plaketa direktoru Pravosudne akademije Nenadu Vujiću za dugogodišnji rad na unapređenju pravosuđa Republike Srbije i uspostavljanju i razvoju sistema osnovne kontinuirane obuke u pravosuđu. Plaketu je dodelio predsednik Upravnog odbora Foruma sudija Srbije, sudija Nebojša Đuričić.

Upravni odbor Foruma sudija sa ponosom je dodelio ovu plaketu Pravosudnoj akademiji zbog izuzetnih postignuća. Od osnivanja Pravosudne akademije, ova institucija je postigla izuzetne  rezultate.

Organizovala je preko 3.500 edukativnih aktivnosti, i uspostavila izuzetno važne partnerske odnose sa međunarodnim organizacijama i institucijama, uključujući i Savet Evrope.

U saradnji sa Savetom Evrope organizovane su brojne obuke u cilju pravilne primene Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, a brojne sudije i tužioci su uključeni kao treneri u HELP programa obuka.

Uspostavljena je saradnja i sa EJTN mrežom Pravosudnih akademija.

Polaznici početne obuke ostvarile su pobedu na TEMIS takvičenju, zahvaljujući čemu je Republika Srbija bila domaćin finala ovog takmičenja, iako Srbija nije članica Evropske Unije.

Pravosudna akademija je uspostavila saradnju, ne samo sa regionalnim Pravosudnim akademijama, već i Pravosudnom akademijom Republike Francuske, Španije i sa ERA Akademijom za pravo Evropske Unije.

Treba istaći, da Pravosudna akademija, neguje veoma dobre odnose i saradnju i sa svim strukovnim pravosudnim udruženjima, vladinim i nevladinim organizacijama iz domena pravosuđa koja se pre svega ogleda u zajedničkim edukativnim projektima, obukama, ali i izdavaštvu, organizaciji i promociji posebnih događaja od interesa za unapređenje pravosudnog sistema Republike Srbije.

Sudije i tužioci učestvuju u brojnim razmenama i studijskim posetama koje se organizuju u saradnji sa regionalnim i međunarodnim organizacijama.

Veliki napredak u sistemu obuke predstavlja i novouspotavljena platforma koja je namenjena organizaciji, realizaciji i praćenju sprovedenih obuka na Pravosudnoj Akademiji.

Svi ovi rezultati su opredelili Forum sudija Srbije da Nenadu Vujiću direktoru Pravosudne akademije dodeli Plaketu.

Direktoru Pravosudne akademije Nenadu Vujiću uručena plaketa za dugogodišnji rad na unapređenju pravosuđa Republike Srbije

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL