Skip to main content

Održana prva obuka iz oblasti disciplinske odgovornosti sudija

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
 

Održana prva obuka iz oblasti disciplinske odgovornosti sudija - Izvor: Pravosudna akademija

Obukama koje će biti održane od septembra 2019. do jula 2020. godine biće obuhvaćeno 1.500 sudija sudova redovne i posebne nadležnosti u Srbiji.

Predavači su sudije-članovi prvostepenih i drugostepenih disciplinskih organa Visokog saveta sudstva.

Svrha obuka je podizanje svesti nosilaca sudijske funkcije o cilju, prirodi i značaju disciplinske odgovornosti za njihov profesionalan odnos prema poslu, kao i bliže upoznavanje sa ponašanjima koja mogu predstavljati osnov za disciplinsku odgovornost. Ova obuka je posebno važna s obzirom na to da tema disciplinska odgovornost sudija ima višestruki značaj kako za nezavisnost sudstva, integritet sudija, poverenje građana i ugled pravosuđa, tako i za napredak Srbije na njenom evropskom putu.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL