Skip to main content

Одржана прва обука из области дисциплинске одговорности судија

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија
 

Одржана прва обука из области дисциплинске одговорности судија - Извор: Правосудна академија

Обукама које ће бити одржане од септембра 2019. до јула 2020. године биће обухваћено 1.500 судија судова редовне и посебне надлежности у Србији.

Предавачи су судије-чланови првостепених и другостепених дисциплинских органа Високог савета судства.

Сврха обука је подизање свести носилаца судијске функције о циљу, природи и значају дисциплинске одговорности за њихов професионалан однос према послу, као и ближе упознавање са понашањима која могу представљати основ за дисциплинску одговорност. Ова обука је посебно важна с обзиром на то да тема дисциплинска одговорност судија има вишеструки значај како за независност судства, интегритет судија, поверење грађана и углед правосуђа, тако и за напредак Србије на њеном европском путу.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL