Skip to main content

Polaznik IX generacije Pravosudne akademije, Kristina Balnožan, dobitnik prve nagrade „Slobodan Perović“

Датум
Локација
Kopaonik
Аутор
Pravosudna akademija
 

Polaznik IX generacije Pravosudne akademije, Kristina Balnožan, dobitnik prve nagrade „Slobodan Perović“ - Izvor: Pravosudna akademija

Kopaonička škola, na predlog predsednice Škole dr Jelene Perović S. Vujačić ustanovila je ove godine Nagradu „Slobodan Perović“ u čast svog osnivača.

Na konkurs je prispeo veliki broj radova mladih pravnika, a međunarodni žiri izabrao je tri najbolja u okviru opšte teme i uslova predviđenih konkursom.

Polaznik IX generacije Pravosudne akademije Republike Srbije, Kristina Balnožan, dobitnik je prve nagrade „Slobodan Perović“ za najbolji rad na opštu temu konkursa „Pravo i snaga umnosti posvećeno osnivaču Kopaoničke škole prirodnog prava akademiku prof. dr Slobodanu Peroviću“ i pisma počasti literas honoris.

Drugu nagradu osvojio je David Vučinić, a treću Andrea Nikolić.

Nagrađeni polaznik Akademije, imao je priliku da pobednički rad izloži pred širokim auditorijumom Kopaoničke škole, prilikom svečanog otvaranja kada su uručene nagrade i proglašeni dobitnici.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL