Skip to main content

Pravosudna akademija na onlajn konferenciji Dani prava jugoistočne Evrope (SEELD 2.0)

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
 

Pravosudna akademija na onlajn konferenciji Dani prava jugoistočne Evrope (SEELD 2.0) - Izvor: Pravosudna akademija

SEELD je jedinstven događaj koji okuplja istaknute pravnike, pravne stručnjake, predstavnike pravosudnih i nezavisnih institucija, članove akademske zajednice, organizacije civilnog društva i aktiviste za zaštitu ljudskih prava. Jedan od glavnih ciljeva konferencije je podsticanje i unapređenje regionalne saradnje u promovisanju vladavine prava i poštovanju ljudskih prava, razmena iskustava između različitih aktera u regionu, kao i podrška procesu evropskih integracija država Zapadnog Balkana.

Pravosudna akademija na onlajn konferenciji Dani prava jugoistočne Evrope (SEELD 2.0) - Video

Ovogodišnji SEELD sastoji se od šest panel diskusija: Ljudska prava u vreme vanrednog stanja, Član 19: Kako štitimo pravo da primamo i dajemo informacije, Panel Pravosudne akademije o ulasku u sistem pravosuđa, Panel Saveta Evrope o ljudskim pravima na fakultetima, Panel posvećen advokatima i pravnicima koji se bave zaštitom ljudskih prava i Rodna ravnopravnost u državama Zapadnog Balkana.

Agendu možete pogledati ovde

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL